Helle ansluter sig till E-biblioteket den 29 april 2024

Helle-biblioteken ansluter sig till det kommunernas gemensamma E-biblioteket, som öppnar den 29 april (framflyttad från den tidigare meddelade tiden). Till en början kommer E-biblioteket att innehålla e-böcker, ljudböcker och e-tidningar. Andra material kan läggas till i ett senare skede.

Först kommer E-biblioteket endast att fungera i applikationen. Denna kommer att utvecklas för både Android och iOS. En webbversion av E-biblioteket kommer senare.

Tillgång till E-biblioteket sker med hjälp av stark autentisering. Kundens tillgång till E-biblioteket beror på om hen är varaktigt bosatt i en kommun som har anslutit sig till E-biblioteket. När kunden byter bostadsort kan rätten att använda E-biblioteket upphöra.

Tillgång till E-biblioteket är inte kopplat till om man använder ett bibliotek eller om man har ett bibliotekskort, men biblioteken hjälper kunderna att registrera sig och ger andra råd om hur man använder E-biblioteket.

Det finns ett begränsat antal läsrättigheter, men du kan reservera och köa till det populäraste materialet. Vi skaffar hela tiden mer material, så det kommer nytt att läsa och lyssna på varje vecka.

Tjänsten produceras av Nationalbiblioteket i samarbete med de allmänna biblioteken.

Mer information E-kirjasto | Kansalliskirjasto

OBS! Helles e-boks- och ljudbokstjänster Biblio och Ellibs kommer inte att upphöra med omedelbar verkan i april. Ellibs kommer att fortsätta till slutet av juni och Biblio till slutet av september. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *