Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ukrainalaista kansanmusiikkia ja lauluja – Jaroslavna pe 4.8. klo 13 lehtisalissa – vapaa pääsy!

4.8.2023 @ 13:00 14:00

Konsertti Pornaisten kirjaston lehtisalissa pe 4.8. klo 13-14. Myynnissä ukrainalaisia käsitöitä ja myyntituotteita. Maksuvälineinä käteinen ja pankkikortti.

Jaroslavna solisteineen viisihenkisenä kokoonpanona tunnetaan Ukrainassa ja ulkomailla – onhan yhtye kiertänyt Suomessakin jo muutaman kerran viime vuosina. Jaroslavna-yhtye on perustettu Keski-Ukrainassa Tšerkasyn kasakkakaupungissa Dneprjoen rannalla 15 vuotta sitten. Yhtyeessä on viisi monipuolista ja lahjakkaan taitavaa muusikkoa, jotka tarkan luovalla soitollaan ja laulullaan sekä ohjelmistonsa monipuolisuudella valloittavat kuulijansa, missä ikinä esiintyvätkään.

Konserttien ohjelmistossa on niin perinteistä kansanmusiikkia kuin viihteellisiä, nykymenoon sovitettuja kansanlauluja. Yhtye esittää sekä haikeita että reippaan leikillisiä lauluja, rituaalilauluja ja myös kasakkalauluja. Ohjelmiston perustana ovat Ukrainan eri maakunnista huolella poimitut perinteiset melodiat instrumentaalisovituksina, sooloesityksinä sekä moniäänisinä lauluina, jotka esitetään säestyksettä, a cappella. Lyhyesti voi siis sanoa, että konsertit ovat monipuolisia.

Jaroslavna-yhtyeen nykyinen solisti Valentina Mahnik tuo äänellään esiin ukrainalaisten laulujen monipuolisen soinnukkuuden. Hän on lahjakas ja taitava: hänen äänensä sopii mainiosti kansanlaulujen esittämiseen, ja hän tuntee ukrainalaisen kansanmusiikin läpikotaisin. Häntä voidaan ansaitusti kutsua ukrainalaisen laulutaiteen mestariksi, koska hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus laulajana. Viimeisimmät 12 vuotta Valentina Mahnik on esiintynyt pääasiassa Jaroslavna-yhtyeen kanssa.

Kansanmusiikkiyhtye Jaroslavna solisteineen viehättää, koska sen jäsenet hallitsevat sekä laulun että soittavat virtuoottisesti useita ukrainalaisia kansansoittimia. Jokainen konsertti onkin todellista ukrainalaisen laulun ja soiton ilotulitusta, joka lumoaa kuulijat ehdoitta. Se tuo Suomeen laulujen riemua ja perinteistä kumpuavaa uskoa rauhalliseen tulevaisuuteen heinä-elokuussa 2023.

Pornaisten kirjasto

Pornaisten kirjasto – Borgnäs bibliotek

Kirkkotie 174
Pornainen, 07170 Suomi
040 1745 060
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto