Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kirjastossa soi! Peltokurki -duon konsertti

10 syyskuun @ 17:30 19:00

Konsertti lehtisalissa ti 10.9. klo 17.30. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Yhteenhioutunut laulusaundi ja syvälliset sanoitukset ovat Peltokurjen ydintä

Kahden laulaja-lauluntekijän Anna Peltomaan ja Emma Kurkisen muodostaman symbioottisen pohjoisen duon taika perustuu vahvoihin lauluharmonioihin ja kykyyn tarkastella maailmaa herkkyyden kautta.

Siskoja, mutta ei siskoja. Peltokurki on kahden lauluntekijän Anna Peltomaan ja Emma Kurkisen
muodostama symbioottinen duo. “Lennon-McCartney” -tyyppisen tekijäkaksikon taika perustuu vahvoihin lauluharmonioihin ja kykyyn tarkastella maailmaa herkkyyden kautta.

Peltokurki edustaa stemmavoittoista taidepoppia, jossa on kaikuja folkista. “Modernia laulelmaa”, totesi Satumaa Veikkola kuullessaan yhtyeen livetaltiointeja.

Laadukasta kansanmusiikkivivahteista poppia. Ensimmäisessä albumissa oli jotain sellaista
perinnetietoisuutta ja hienoa laulunkirjoitusta, joista pidin. – Jussi Mäntysaari, Head of Music, Radios, Nelonen Media

Peltokurjen musiikki on aseista riisuvan rehellistä ja kuulijaa lähelle tulevaa. Tekstit ja tarinat ovat laulujen keskiössä ja koskettavat, elämältä maistuvat sanoitukset saavat näkemään vaikeissakin asioissa toivoa.
Kipeän kauniit maailmat ja järkähtämätön läsnäolo tekevät yhtyeestä väkevän kokemuksen niin levyltä kuin livenä. Suomalaisessa mytologiassa kurkea on pidetty taivaankannen kannattajana ja niin myös Peltokurki kykenee ottamaan kuulijansa lohduttavasti siipien suojaan.

Peltokurki solmi ensimmäisen levytyssopimuksen Northern Flame Musicin kanssa toukokuussa 2023 ja ensimmäinen single Tanssitaan julkaistiin 26.5.2023. Peltokurki julkaisi omakustanteisen esikoisalbuminsa Peltokurki I keväällä 2021. Albumia edelsi viisi singlejulkaisua, jotka kaikki ovat saaneet radiosoittoa ja median huomiota. Ensimmäinen single Musta koira palkittiin Oulun musiikkivideofestivaaleilla Post-pumpelilla. Yhtye on ehtinyt keikkailla paljon aina festivaalilavoilta loppuunmyytyihin konserttisaleihin.
Kappaleet ovat heränneet henkiin niin duolla kuin orkesterilla laajennetun kokoonpanon voimin.

Pornaisten kirjasto – Borgnäs bibliotek

Kirkkotie 174
Pornainen, 07170 Suomi
040 1745 060
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto