Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Iltanäytöksenä Aki Kaurismäen Boheemielämää (1992, K-7)

13 helmikuun @ 17:45 19:30

Aki Kaurismäen ohjaama ja käsikirjoittama elokuva La Vie de Bohème (1992) perustuu Henry Murgerin romaaniin, joka kuvaa kolmen nälkätaiteilijan elämää Pariisissa. Albanialainen taidemaalari Rodolfo (Matti Pellonpää), ranskalainen kirjailija Marcel Marx (André Wilms) ja irlantilainen säveltäjä Schaunard (Kari Väänänen) ystävystyvät ja toisiaan tukien yrittävät löytää ostajia teoksilleen. Jaksaako Rodolfon rakastettu Mimi (Evelyne Didi) ja Marcelin naisystävä Musette (Christine Murillo) loputtomiin boheemielämää?

Suurin osa elokuvan näyttelijäkaartista on ranskalaisia lukuun ottamatta pääosanäyttelijöitä Matti Pellonpäätä ja Kari Väänästä sekä muutamia sivuosia, joissa näytteli muiden muassa Sanna Fransman. Lisäksi Kaurismäen ystävä, yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja Samuel Fuller esiintyi pienessä roolissa. Elokuva on omistettu Kaurismäen isän Jorma Kaurismäen muistolle.

Elokuvan ensiesitys oli 28. helmikuuta 1992 Berliinin elokuvajuhlilla, jossa se voitti elokuvakriitikkojen kansainvälisen liiton (FIPRESCI) palkinnon. Matti Pellonpää voitti vuoden parhaan miespääosan ja André Wilms parhaan sivuosan European Film Awardsin palkinnot 1992. Elokuva oli myös ehdolla parhaaksi elokuvaksi ja Evelyne Didi parhaan naispääosan palkinnon saajaksi. Aki Kaurismäki sai elokuvasta parhaan ohjauksen Jussi-palkinnon. Elokuvan teosta tehtiin myös Veikko Niemisen ja Jarmo Vesterin ohjaama dokumenttielokuva Missä on Musette?, joka esitettiin Yle TV1:ssä syyskuussa 1991 ja lisäksi myös vuoden 1992 Berliinin elokuvajuhlilla. (Wikipedia)

Pornaisten kirjasto – Borgnäs bibliotek

Kirkkotie 174
Pornainen, 07170 Suomi
040 1745 060
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto