Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Runoilta – Tero Liukkonen & Leena Sainio

28.11.2023 @ 17:30 19:00

Porvoolainen kirjailija ja toimittaja Tero Liukkonen ja helsinkiläinen kirjailija ja laulupedagogi Leena Sainio puhuvat uusimmista runokirjoistaan ja keskustelevat runoudesta. Illan aikana myös lausutaan runoja kirjaston lehtisalissa. Vapaa pääsy, tervetuloa kuulolle! Tule tekemään samalla ainutlaatuiset runolliset joululahjaostokset suoraan kirjailijoilta itseltään!kirjailija, toimittaja Tero Liukkonen:

“Olen porvoolainen kirjailija ja toimittaja. Olen työskennellyt alalla monissa eri tehtävissä vuodesta 1986 lähtien, muun muassa kirjallisuusarvostelijana (Helsingin Sanomat), kirjallisuudentutkijana (Helsingin yliopisto) ja kustannustoimittajana (Gummerus). Kaunokirjallisen urani aloitin vuonna 1996 romaanilla Häätanhu. Olen ohjannut luovaa kirjoittamista ja ollut J.H. Erkon kirjoituskilpailun raadin puheenjohtajana kymmenkunta vuotta. Jäätyäni vapaaksi kirjailijaksi vuonna 2011 keskityn nykyään eniten omaan kaunokirjalliseen tuotantooni mutta teen ohessa yhä harvakseltaan toimittajan töitä. Varsinkin kustannustoimittajan työkeikat tarjoavat minulle inspiroivaa vaihtelua: on aina antoisaa seurata jonkun toisen luovaa prosessia lähietäisyydeltä.

* * *

Olen julkaissut romaaneja, novelleja ja runoja. Minulle ne ovat kaikki samaa kirjallisen luomisen jatkumoa, tosin eri ilmaisumuodot tuovat esiin eri asioita. Kirjallisessa tuotannossani olen mielelläni vakava ja syvällinen mutta myös humoristinen ja sydämellinen; mielestäni nämä puolet eivät sulje pois toisiaan.

* * *

Olen lähtöisin Helsingistä ja asunut nyt yli kaksikymmentä vuotta Porvoossa. Idyllisestä pikkukaupungista olen löytänyt itselleni tasapainoisen, rauhallisen ympäristön. Molemmista kotimaisista kielistä kumpuava kulttuuri elää täällä hedelmällisessä vuorovaikutuksessa. Porvoo on selkeästi sekä suomen- että ruotsinkielisten kirjailijoiden kaupunki, ja olen iloinen, että saan olla yksi heistä.” Tero Liukkonen

Tero Liukkonen tuotanto

kirjailija, laulupedagogi Leena Sainio:

“Leena Sainio on varsinainen taiteen monityöläinen. Hän on koulutukseltaan MuM, oopperalaulaja ja musiikinopettaja, ja on työskennellyt laulupedagogina Espoon musiikkiopistossa jo kolme vuosikymmentä. Sanataide on aina kiinnostanut häntä, ja laulettuaan vuosikymmenet muiden tekstejä virisi hänessä halu tuottaa omaa lyriikkaa. Ensin syntyikin nippu laulusanoituksia. Ne hän sävelsi lauluiksi, joita esittää Leenan altera ego Laina Sieniö, maailmannainen. Laulusanoituksista Leena Sainio siirtyi runoihin, ja hänen esikoiskokoelmansa

  • Särmää serenadissa (Pesä) julkaistiin keväällä 2019.
  • lastenrunokirja Rapuooppera (Enostone) julkaistiin 2021.
  • Kirjosiipi – puhe(e)tta puheesta (Enostone) julkaistiin 2023.

Hän on myös Toimittanut  mielenterveysteemaisen runoantologian Susipaimen (Raikuu, 2021). Hänen runojaan, kolumnejaan ja artikkeleitaan ovat lisäksi julkaisseet mm. Nuori Voima -lehti, Tuli&Savu, Hallaus, Tulva, Lassi Nummen seura, ja hänen tekstejään löytyy antologioista Suomi100 (Reuna) ja Helsinki Poetry Connection (HPC).
Leena Sainio toimii myös kuvataiteiden parissa.

Espoon kirjailijoissa hän haluaisi vaikuttaa esimerkiksi runon ja musiikin yhteensaattajana.

Leena Sainio on myös Suomen Lausujain Liiton taiteilijajäsen.” Leena Sainio Enostone

Pornaisten kirjasto – Borgnäs bibliotek

Kirkkotie 174
Pornainen, 07170 Suomi
040 1745 060
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto