Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Näyttely Pellavasalissa Leena Sainio: Aseemista rapuoopperaa

1.10.2021 @ 09:00 29.10.2021 @ 14:00

Leena Sainio on helsinkiläinen runoilija, kuvataiteilija ja muusikko. Pornaisten kirjaston Pellavasalissa on esillä hänen kuviaan lokakuussa 2021. Suurin osa tauluista on osana kuvitusta hänen juuri ilmestyneestä lasten runokirjastaan Rapuooppera (Enostone). Lisäksi esillä on sarja aseemisia kuvia, jotka ovat myös myynnissä.

Avajaistapahtumassa la 9.10. klo 14-16 Leena Sainio kertoo uudesta lastenrunokirjastaan Rapuooppera (kaikille kouluikäisille ja miksei muillekin). Kirjasta luetaan näytteitä ja esitellään niihin kuuluvia kuvia.  Esillä on myös Sainion esikoisrunokokoelma Särmää serenadissa (Pesä, 2019). Tervetuloa! Tilaisuus on kaikille avoin, käynti Pellavasaliin suoraan kirjaston alaovesta.

Leena Sainio on varsinainen taiteen monityöläinen. Hän on koulutukseltaan MuM, oopperalaulaja ja musiikinopettaja, ja on työskennellyt laulupedagogina Espoon musiikkiopistossa jo kolme vuosikymmentä. Sanataide on aina kiinnostanut häntä, ja laulettuaan vuosikymmenet muiden tekstejä virisi hänessä halu tuottaa omaa lyriikkaa. Ensin syntyikin nippu laulusanoituksia. Ne hän sävelsi lauluiksi, joita esittää Leenan altera ego Laina Sieniö, maailmannainen. Laulusanoituksista Leena Sainio siirtyi runoihin, ja hänen esikoiskokoelmansa ”Särmää serenadissa” (Pesä) julkaistiin keväällä 2019.

Hänen runojaan, kolumnejaan ja artikkeleitaan ovat lisäksi julkaisseet mm. Nuori Voima -lehti, Tuli&Savu, Hallaus, Tulva, Lassi Nummen seura, ja hänen tekstejään löytyy antologioista Suomi100 (Reuna) ja Helsinki Poetry Connection (HPC).

Pornaisten kirjasto – Borgnäs bibliotek

Kirkkotie 174
Pornainen, 07170 Suomi
+ Google Map
040 1745 060
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto