Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Loviisan kirjakahvila – Mia Grönstrand

23.4.2022 @ 12:00 13:00

Mia Grönstrand: W.R.B.G.: Walter Runeberg: elämä ja taide

Walter Runeberg (1838–1920) oli yksi Suomen taidehistorian keskeisimpiä ja tuotteliaimpia kuvanveistäjiä. Hänen uransa ja elämänsä kulkivat yhtä matkaa suomalaisen varhaisen kuvanveistohistorian ja kansakunnan rakentamisen kanssa.

Loviisalainen toimittaja ja tietokirjailija Mia Grönstrand ryhtyi selvittämään, minkälainen ihminen tämä suomalaisille tuttujen veistosten luoja ja kansallisrunoilijan poika oli. Laajasta aikalaisaineistosta kasvoi helmikuussa 2021 omakustanteena julkaistu hieno tietokirja. Teos luo kokonaisvaltaisen kuvan monipuolisesta ja tuotteliaasta taiteilijasta, josta kaavailtiin alun perin rakennuspiirtäjää.

Grönstrandilta on aikaisemmin ilmestynyt kirjat mm. säveltäjä Jean Sibeliuksen nuoruusvuosiin ja Loviisan kaupungin kylpylähistoriaan liittyen. Hän on myös kirjoittanut harrastekirjoja eri aihepiireistä.

Kirjakahvila kokoontuu Kino Marilynissä (Kuningattarenkatu 17). Mia Grönstrandia haastattelee Noora Lintukangas. Tilaisuus on avoin ja maksuton, kahvila on auki. Kirjakahvilaan on mahdollista osallistua myös etäyhteyden päästä tai nauhoitteen katsoa myöhemmin Loviisan Kirjakahvilan Youtube-kanavalla.

Loviisan kirjasto