Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Verkkoluento Harri Ahonen Pohjois-Norjan rannikkoreitit

1.2.2021 @ 17:30 19:00

Tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahosen luento verkkoluentona ma 1.2. klo 17.30-19.

Harri Ahonen kertoo sanoin ja kuvin Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista, kuten Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko.

Luennolla syvennytään rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, kuten esimerkiksi Sjunkhattenn kansallispuistoon, joka on omistettu lapsille ja nuorille sekä pienempään, mutta maisemallisesti erittäin dramaattiseen Möysalenin kansallispuistoon. Pääosassa on lisäksi eläimistö, kuten lunnit, hylkeet ja valaat sekä tietenkin paikallinen retkeilykulttuuri. Pohjois-Norjan rannikolla kulkiessa ei voi välttyä kohtaamasta viikinkiajan tarinoita ja saagoja menneiltä ajoilta. Luennolla käsitellään yhtä niistä, Lekamöyenin saagaa.

Luento lähetetään myös verkossa, Pornaisten kunnankirjaston Youtube -kanavalla.

Harri Ahonen on kirjoittanut viisi kustannusyhtiö Tammen julkaisemaa tietokirjaa. Pohjois-Skandinavian vaellusreitit julkaistiin vuonna 2014, Keski-Skandinavian vaellusreitit helmikuussa 2016, Pohjois-Norjan rannikkoreitit 2017 ja Etelä-Skandinavian vaellusreititi 2019. Viides kirja, Pyhän Olavin retkeilyreitit julkaistiin huhtikuussa 2020. Kaksi kirjoista on julkaistu myös Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa.

Pornaisten kirjasto – Borgnäs bibliotek

Kirkkotie 174
Pornainen, 07170 Suomi
+ Google Map
040 1745 060
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto