Bibliotekets sommarminneslista

Bibliotekets sommarminneslista 2022

Biblioteket övergår till sommartid: kontrollera sommarens öppettider på webben eller i biblioteket.

  1. Du kan ta med dig 100 lån på semestern

Sommarens semesterläsning tar inte slut mitt i semestern: som bibliotekets kund kan du ta med dig 100 lån. Under semestern har du tid att njuta av böcker, ljudböcker, tidningar, filmer, spel och musik. Därtill kan du också låna sport- och spelredskap samt brädspel.

2. E-lånen tar inte plats i kappsäcken

E-biblioteket är öppet dygnet runt. Du kan låna böcker, ljudböcker, musik och filmer oavsett om du är i stan eller på stugan, på stranden eller inomhus. På vår webbplats hittar du länken till e-materialet.

3. Kom ihåg att förnya lånen också på semestern

Det är lätt att förnya lånen också under semestern: du kan göra det var som helst. För att kunna förnya lånen på webben behöver du bibliotekskortets nummer och en pinkod. Sedan kan du logga in och enkelt förnya alla dina lån på en gång. Lånen kan förnyas sex gånger om de inte har reserverats. Du kan också förnya dina lån genom att skicka e-post eller ringa till biblioteket.

4. Betala på nätet

Du kan nu betala alla avgifter som överstiger 2 euro på nätet. Logga in på Helle-Finna, klicka på fliken Avgifter under rubriken Mitt konto och följ instruktionerna.

5. Använd ditt virtuella bibliotekskort

Du hittar bibliotekskortets streckkod under Mitt konto i nätbiblioteket. Du kan använda det virtuella bibliotekskortet i låneautomaten med din pinkod eller i kundbetjäningen med legitimation.

6. Hantera dina reservationer

Om du inte kan avhämta dina reservationer under semestern kan du logga in i nätbiblioteket och frysa dina reservationer under en viss tid. Kom sen ihåg att aktivera reservationerna igen då du återvänder från semestern. Du förlorar inte din plats i reservationskön. Om reservationen redan är på väg eller finns att avhämta, måste du kontakta biblioteket.

helle.finna.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.